Meghalt Paolo Rossi

64 éves korában meghalt Paolo Rossi olasz válogatott labdarúgó, az 1982-es világbajnokság gólkirálya, aki világbajnoki győzelmet szerzett abban az évben Olaszországnak.

Paolo Rossi 1956. szeptember 23-án született, a Juventus tinédzserként igazolta le. 48 alkalommal szerepelt az olasz válogatottban, ezeken a meccseken összesen 20 gólt szerzett.

Fotó: Omega Tartaglia/AFP

Legemlékezetesebb mérkőzése az 1982-es spanyolországi világbajnokság középdöntőjében játszott olasz-brazil meccs volt, amit az olaszok 3-2-re nyertek meg. Mindhárom gólt ő lőtte, ez az egyik legismertebb mesterhármas. Ebben az évben ő kapta a legjobb európai futballistának járó Aranylabdát. 

1988-ban vonult vissza, az elmúlt években szakkommentátorként dolgozott. Halálának okát egyelőre nem közölték.

(Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.