Amerikában még gyorsan kivégeznének öt elítéltet, mielőtt Bident beiktatják

külföld
2020 december 10., 05:36

Donald Trump utolsó hivatalban töltött napjaiban még gyorsan kivégeznének öt rabot, elsőként a 40 éves Brandon Bernardot, akinek megkegyelmezéséért a jogásznak készülő Kim Kardashian is kampányol.

link Forrás

Az első elítélt, akit kivégeznének, Brandon Bernard, aki 1999-ben, 18 éves korában négy másik tinédzserrel együtt elrabolt egy istentiszteletről hazafelé tartó párt, az autójuk csomagtartójába zárták, majd kirabolták őket, egyiküket fejbe lőtték, majd felgyújtották az autót.

Joe Biden elnöki beiktatását január 20-án tartják, ezt a kicsivel több mint egy hónapnyi időt használnák ki arra, hogy még kivégezzenek öt elítéltet. Egyáltalán nem mellékesen ezzel egy 130 éves hagyományt szakítanának meg, miszerint ebben az időszakban szüneteltetik a kivégzéseket.

Ha mind az öt rabot kivégzik, azzal Trump az az elnök lesz, akinek elnöksége alatt az elmúlt több mint száz év alatt a legtöbb kivégzést hajtották végre, pedig a 17 évig szüneteltetett szövetségi kivégzéseket csak idén júliusban kezdte el újra, azóta viszont már nyolc rabot végeztek ki.

(AP/BBC)