Az életünk egy percben: így próbált feljutni az ónos eső miatt jéggel borított meredek kijevi utcán a Fehér Hátizsákos Ember

időjárás
2020 december 11., 12:15

Albert Camus igen sokat tudott az emberi élet küzdelmeiről, az elkerülhetetlen döntési helyzetekről, a választás szabadságáról, a lét elviselhetetlenségéről és annak kibírásáról. De az ő műveit hosszú ideig tart elolvasni, az alanti videó viszont nem egészen egy percben beszél ugyanazekről a dolgokról. És sokkal többet lehet röhögni rajta, mint a Közönyön.

link Forrás

De ez nem átlagos vicces videó, amennyiben a néző nagyon hamar azonosul a főszereplővel, így nem a bukásáért szorít, hanem a győzelméért, pedig az első pillanattól sejthető, hogy ezt nem lesz könnyű kivívni. És ezúttal a röhögés is együttérző, nem pedig kárörvendő.

A dráma második legfontosabb szereplője a Külvilágot szimbolizáló férfi, aki először segít, aztán, amikor a Hős hatalmasat bukik, inkább továbbmegy egy szó nélkül. A Fehér Hátizsákost viszont nem olyan jégből faragták, és az sem veszi el a kedvét, amikor úgy csúszik vissza, hogy már majdnem célba ért. De többet nem szpojlereznék, szorítsunk együtt a Hősnek, aki mi vagyunk!