Egy svéd kutatás szerint ha kutyád cukorbeteg, akkor 38 százalékkal nagyobb esélyed van arra, hogy te is az leszel

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Egy  kutatás szerint 38 százalékkal nagyobb az eséllyel lesznek cukorbetegek azok a gazdik, akiknek a kutyájuknak is 2-es típusú cukorbetegsége van.

Egy korábbi kutatás már rámutatott arra, hogy túlsúlyos gazdik szívesebben választanak lustább kutyákat, mert úgy jobban működik a szimbiózis, de egy új tanulmány szerint ez a cukorbetegség kialakulására is hatással lehet.

A svédországi Uppsala Egyetem kutatói ugyanis összehasonlítottak 208 980 kutyatulajdonost 123 566 macskatulajdonossal, és az jött ki, hogy a kutyákat tartóknak 38 százalékkal nagyobb esélyük van a 2-es típusú cukorbetegségre. Az eredményt nem magyarázták az állatartók társadalmi körülményei vagy anyagi helyzete, sokkal inkább a gazdik étrendje és az aktivitás szintje, ami egyébként is szorosan összefügg a cukorbetegség kialakulásával.

A macskatulajdonosoknál azért nem figyelhető meg ez a jelenség, mert ők a gazdáiktól függetlenül mozognak, ezért az elhízásuk is kevésbé múlik rajtuk, mint a kutyatartók esetében. (Guardian)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!