Fekete lesz a következő Batman

kultúra
2020 december 11., 18:47

A Batman képregényeket kiadó DC Comics megerősítette, hogy a képregény következő kiadásaiban egy színes bőrű férfi bújik majd a szuperhős jelmezébe és veszi fel a harcot a gonoszokkal. A négy részes Future State: The Next Batman című sorozatot John Ridley, a 12 év rabszolgaság forgatókönyvírója írja.

A képregény januárban induló új sorozata a jövőben játszódik, amikor az eredeti Batman, a fehér milliárdos Bruce Wayne halott, Gotham városa fölött egy Magisztrátus nevű biztonsági cég vette át az irányítást, betiltott minden maszkos szuperhőst ls sanyargatja a népet. Ebben a helyzetben jelenik majd meg egy új Batman, aki nem lesz más, mint Tim Fox, a Wayne család vállalatát vezető Lucius Fox fia.

Lucius Fox karakterét Morgan Freeman tette híressé Christopher Nolan Batman trilógiájában, a képregényben viszont már a 70-es évek végétől itt-ott megjelent a fia is, Timothy.

Tim Fox, az új Batman
photo_camera Tim Fox, az új Batman Fotó: DC Comics

John Ridley már pár hónappal már ezelőtt bejelentette, hogy ő fogja írni a Batman képregények következő sorozatát, és azt is elárulta akkor, hogy színes bőrű karakter lesz az új szuperhős, azt viszont még eddig nem lehetett tudni, hogy a képregény világán belül ki is lesz az. Ridley akkor azt mondta, hogy leginkább azért örül, hogy ő írhatja az új Batman képregényt, mert ez az első alakalom, hogy a fiai igazán érdeklődnek a munkája iránt, és nekik nagyon sokat jelent, hogy a következő Batman úgy néz majd ki, mint ők. "A bolygón mindenki más utálhatja, leszólhatja, hogy az új Batman fekete lesz, nekem már megvan a közönségem, és ők máris imádják"- mondta az író.

Nem Tim Fox lesz viszont az első fekete Batman a sorozat történetében. 2001-ben a DC felkérte a rivális képregénykiadó cég, a Marvel legendás alapítóját, Stan Lee-t, hogy gondolja újra a karaktert, így egy különkiadás erejéig egy Wayne Williams nevú afroamerikai férfi bújt a jelmezbe. (Guardian)