Nem váltak be az eddigi intézkedések, nem nyithatnak még ki a mozik és színházak

külföld
2020 december 11., 05:56

Nem csökken olyan gyorsan a fertőzöttek száma az októberben meghozott intézkedések óta, mint azt a francia kormány remélte, ezért csak részben oldanak a korlátozásokon, mondta Jean Castex miniszterelnök.

Ennek értelmében a teljes nappali karantént éjszakai kijárási tilalom váltja fel este 8 és reggel 6 között december 15-től, ami szilveszter éjszakájára is vonatkozik, hogy elkerüljék a nagy összejöveteleket.Az eredeti tervek szerint a mozik, színházak és múzeumok csütörtökön nyitottak volna újra, de a zárvatartásukat most a kormány még három héttel meghosszabbította.

A további intézkedések értelmében újra lehet utazni országon belül, a kijárási tilalom nem vonatkozik szentestére, és a karácsonyt maximum hat felnőtt töltheti együtt. A kocsmák és éttermek pedig január 20-ig biztosan zárva maradnak.

A most meghozott intézkedések addig maradnak érvényben, amíg a napi új fertőzöttek száma 5000 alá nem csökken, amitől jelenleg igencsak messze állnak a franciák, ugyanis csütörtökön több mint 13 ezer új fertőzöttet regisztráltak. (BBC)