Öt kiló heroint akart csempészni Siófokra három szerb férfi

bűnügy
2020 december 11., 07:38

Fejenként kilenc évre ítéltek három szerb férfit, akik Siófokra akartak heorint csempészni, írja a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

A 67 éves szerb vádlott 2019 márciusában megállapodott egy Siófokon élő magyar férfival abban, hogy a Szerbiában beszerzett 5 kg heroint a tovább értékesítéséig a férfi egyik magyarországi ingatlanában fogja raktározni. A vádlott ezért beszerzett egy kisbuszt, melyen a karosszéria átalakításával olyan rekeszeket alakíttatott ki, ahova el tudták rejteni a heroint.

A férfi ezután futárként megbízott két másik – 48, illetve 44 éves - szerb férfit azzal, hogy a heroint juttassák el ismerőse siófoki ingatlanába, ahová a kora reggeli órákban érkeztek meg. Itt a magyar férfi irányításával megkezdték a 10 darab, egyenként 0,5 kg tömegű téglatest formájúra préselt heroin kipakolását, ekkor azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság egységei rajtuk ütöttek, a kábítószert lefoglalták, az elkövetőket őrizetbe vették.

A Kaposvári Törvényszék ítéletében az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a három férfit, akikkel szemben egyaránt 9 év – fegyház, illetve börtön fokozatú -szabadságvesztést szabott ki, valamint 9 évre kiutasította őket Magyarország területéről. A bíróság emellett elkobozta a lefoglalt kábítószert, valamint vagyonelkobzást rendelt el a vádlottaknál talált több mint 10.000 euró összegű készpénzre is. Az ítélet ellen az ügyészség a büntetés súlyosítása végett jelentett be fellebbezést. A vádlottak letartóztatásban várják a másodfokú eljárást.

A magyar férfi egészségi állapota miatt nem tudott részt venni az eljárásban, ezért a vele szemben indult büntetőeljárás még a nyomozati szakban elkülönítésre került.