Szijjártó egy nap alatt megjárta Hágát, Koppenhágát és Helsinkit, hogy EU-ellenes politikusokkal tárgyaljon

Szijjártó Péter külügyminisztert a pandémia sem tarthatja otthon, megállás nélkül járja a különböző országokat, hogy fontosabbnál fontosabb ügyeket tárgyaljon, de a csütörtöki munkanapja talán mindegyiken túltesz, írja a hvg.hu.

A külügyminiszter csütörtök reggel és péntek reggel között megjárta a Budapest–Hága–Koppenhága–Helsinki–Budapest útvonalat, és mind a három országban szélsőjobboldali politikusokkal tárgyalt a migráció kezeléséről.

Szijjártó tárgyalt a holland Szabadságpárt, a Dán Néppárt és a Finnek Pártja politikusaival, akikről azt lehet tudni, hogy szélsőjobboldaliak, populisták és EU-ellenesek, ugyanakkor semmilyen kormányzati pozícióval nem rendelkeznek, nemzetközi kérdéseket sem hivatottak megvitatni. Ráadásul mind a három pártnak van képviselője az Európai parlament kicsi, Identitás és Demokrácia nevű frakciójában, ahova tartozik az olasz Liga, Matteo Salvini pártja, vagy a belga Flamand Érdek is, akikkel szoros barátságot ápol a Fidesz. 

A lap szerint furcsa, hogy Szijjártó Péter külügyminiszteri minőségében tett látogatásokat, nem pedig párttagként, miközben feltehetően pártügyeket intézett közpénzt felhasználva az utazásaira.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.