Úgy tűnik, már Trump is elismeri, hogy Biden-kormány lesz januártól

külföld
2020 december 11., 14:04

Úgy tűnik, lassan Donald Trump is elfogadja, hogy bizony elvesztette a novemberi elnökválasztást. Pénteken, több mint egy hónappal azután, hogy Joe Biden javára eldőlt az elnökválasztás, Trump egy Twitter bejegyzésben azt írta, hogy Biden-kormány lesz.

link Forrás

Másban nem annyira változott az elnök hangneme, és úgy tűnik, azért továbbra is bízik benne, hogy valahogy még visszavonhatják az eredményeket.

Trump azt írja, hogy a Biden-kormány egy botrányokkal teli romhalmaz lesz, ami lehetőséget ad majd a legfelsőbb bíróságnak, hogy "megtegye, amit mindenki szerint meg kell tennie", bátornak és bölcsnek kell lennie, és meg kell mentenie Amerikát.Hogy egész pontosan mit kellene a bíráknak tennie, azt Trump nem fejti ki, de a CNN cikke szerint mindez arra utal, hogy az alkotmánybíróság szerepét is ellátó testületnek - amelybe Trump három bírót is küldött, így abban konzervatív többség van - valahogy felül kellene vizsgálnia az elnökválasztás eredményét. Arra persze, hogy választási csalás történt volna, ahogy azt Trump és csapata hajtogatja, egyelőre semmilyen biztonyíték nincs, így nem tudni, mi alapján kellene a legfelsőbb bíróságnak vizsgálnia a választást.

Az év végén távozó elnöknek viszont inkább a saját jogi ügyei miatt kellene aggódnia, a New York Times cikke szerint ugyanis a manhattani ügyészség az elmúlt hetekben a Trumpnak hitelt adó Deutsche Bank és a cégeit biztosító Aon több alkalmazottját is kihallgatta. Az ügyészség már régóta vizsgálja Trumpék családi cégét, a Trump Organization adócsalás, biztosítási csalás és egyéb pénzügyi bűncselekmények gyanújával. Egyelőre még nem emeltek vádat, de a lap szerint nem kizárt, hogy ez megtörténik, amint az elnök elvesztette politikai védettségét.