Varga Judit a Szájer-ügyről: Ez a történet is azt igazolja, amit mi képviselünk

politika
2020 december 11., 18:37

"Végtelenül sajnálom az egész történetet, hiszen nagyon nagy sebet ejtett a politikai közösségen, de én szerintem ez az ügy már le van zárva," válaszolta Varga Judit az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra a kérdésre, hogy mit gondolt, mikor meghallotta Szájer József történetét.

"Mindenkit meglep egy ilyen helyzet, de az emberi méltóságot is tiszteletben kell tartani, és lezárt ügyről nem beszélni folyamatosan"

farolt volna ki a témából az igazságügyi miniszter

link Forrás

Arra a kritikára, hogy a Szájer-ügy után a Fidesznek talán óvatosabban kéne bánnia azzal, hogy mennyire szól bele, hogy mi a preferált életmód, értékrend, úgy reagált, hogy

"a közösség és az egyén mindig két különböző dolog. És ez az ügy is mutatja, hogy minden egyes egyén az emberi méltóság tiszteletét kell, hogy élvezze: a magánéletében azt csinálja, amit szeretne."

Varga Judit szerint mindenkinek joga van a saját életét úgy élni, ahogy szeretné, de a közösségnek a mindenek felett álló érdeke egy egészen más kérdés. Ezért fontos különbséget tenni.

"Mikor ez az értékrend szembekerült a közösség értékeivel, akkor volt egy döntés és a döntés megszületett. Nincs ellentmondás. Ez a történet is azt igazolja, amit mi képviselünk,"

folytatta. Hogy a történet melyik része volt szerinte vállalhatatlan a Fidesz számára, a miniszter azt válaszolta, hogy "az emberi méltóság tiszteletben tartásának követelménye azt is megköveteli, hogy ebben az interjúban nem kell részleteiben tovább vesézni."

link Forrás