Egyre többen foglalnak tesztidőpontokat a karácsony előtti napokra

Hatalmas az érdeklődés a PCR- és antigéntesztelés iránt a karácsony előtti napokban - számolt be az RTL Klub híradója. 

A kereskedelmi tévé által megszólaltatott egészségügyi munkatársak szerint az egyes magánlaborok a 24-i héten már az időpontok jelentős részét kiosztották, és folyamatosan zajlanak a foglalások. A telítettség már most több mint 60 százalékos a forgalmasabb helyeken.

Az RTL Klub híranyaga szerint rengegeten úgy készülnek a karácsonyra, hogy a családi látogatás előtti időszakban leteszteltetik magukat, és ha negatív eredményt produkálnak, önkéntes karantén után indulnak meglátogatni idősebb szeretteiket. 

Szlávik János infektológus szerint viszont az így kapott eredmények hamis biztonságérzetet teremtenek, mivel azok mindig csak egy adott pillanatot képesek kimerevíteni fertőzöttség szempontjából, ráadásul az antitestek kitermelődése az esetleges fertőzés után is napokig tarthat. 

Szlávik szerint csak azzal tudhatják az emberek biztonságban idősebb szeretteiket, ha külön töltik tőlük az ünnepeket. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.