Először láttak bengáli tigrist 3165 méter magasan Nepálban

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A felnőtt egyedet az ország keleti részén lévő Illam negyed erdeiben látták, a Red Panda Network állatvédő szervezet kamerája kétszer, november 13-án és 21-én is rögzítette az állatot.

„Ez az első alkalom, hogy vadon élő tigrist észleltek Nepálban 3165 méteres magasságban. Eddig 2500 méter volt a legmagasabb, ahol megjelent az országban” - mondta Madharu Karki, a Vadvédelmi minisztérium munkatársa.

Az állatvédő szervezet – ami egyébként kifejezetten vöröspandákra specializálódott, nem pedig tigrisekre – egyik munkatársa szerint az állat valószínűleg azért vándorolt magasabbra, hogy kiterjessze vadászterületét, de a lehetséges okok között van a klímaváltozás is.

A bengáli tigrist veszélyeztetett fajként tartják számon.

(MTI)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!