Tüntetők közé hajtott autójával egy nő New Yorkban

Legalább hat ember megsérült, amikor pénteken New Yorkban a tüntető tömeg közé hajtott egy nő az autójával, írja a New York Times. A hatóságok közleménye szerint hat embert szállítottak kórházba, állapotuk nem életveszélyes. 

Az esetről több videó is készült, az egyik felvételen látszik, hogy az autó először lassan hajt az emberek közt, majd egy hirtelen gázzal megindul és több embert elüt.

Az autót vezető 52 éves nőt őrizetbe vették, az autóban rajta kívül egy 29 éves nő is ült. Az egyelőre nem derült ki, hogy a nő miért hajtott a tömegbe. 

A tüntetők azokra a fogvatartottakra akarták felhívni a figyelmet, akik már közel egy hónapja éhségsztrájkolnak a ICE (Immigration and Customs Enforcement / Bevándorlási és Határvédelmi Hivatal) fogdájában.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.