Koronavírus-számok Magyarországon 01.28.
Elhunytak + 93 Σ 12 291
Kórházban - 140 Σ 3 669
Fertőzöttek + 1 569 Σ 363 450
Oltottak + 8 511 Σ 161 215

Németországban szerdától január 10-ig bezárják a legtöbb boltot

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A kormány döntése alapján Németországban bezár a boltok többsége szerdától egészen január 10-ig. A november elején bevezetett óvintézkedésekkel nem sikerült visszaszerezni az ellenőrzést a koronavírus terjedése felett, és a fertőződések száma az utóbbi napokban ismét exponenciális, robbanásszerű emelkedésnek indult - indokolta Angela Merkel a karácsonyi bevásárlási szezon végét jelentő döntést. A Reuters hozzáteszi: Merkel eddig is országszerte szigorításokat akart, de nem tudta elérni mind a 16 tartomány beleegyezését, de azóta egyre több tartomány szigorított saját hatáskörben.

Illusztráció: Ying Tang/NurPhoto via AFP

A döntés szerint csak az alapvető üzletek, például szupermarketek és gyógyszertárak, illetve a bankoknak engedik meg a nyitva tartást. Az időszakra az iskolákat is alapvetően bezárnák, a munkáltatókat pedig arra kérik, szüneteltessék a tevékenységüket, vagy az alkalmazottak dolgozzanak otthonról. A tűzijátékok értékesítését betiltják.

Németországban hat hete részleges zárás van: a bárok és éttermek zárva vannak, az üzletek és az iskolák továbbra is nyitva vannak. De az ünnepek közeledtével az új fertőzések és a halottak száma is rekordokat dönt. Mára 20 200 fővel 1 320 716-ra nőtt a hivatalos fertőzöttek és 321 fővel 21 787-re nőtt a halottak száma. (Reuters, MTI)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!