9 év fegyházat kapott egy férfi, aki részegen, féltékenységből rágyújtotta a házat egy alvó ismerősére

A Szegedi Törvényszék 9 év fegyházbüntetéssel sújtotta azt a férfit, aki 2018 májusában féltékenységből rágyújtotta az egykori szatymazi bakterházat alvó ismerősére.

A bíróság az 57 éves vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében és nagyobb kárt okozó rongálás bűntettében mondta ki bűnösnek. A törvényszék elrendelte a férfire más bűncselekmények miatt 2016-ban kiszabott 1 év 4 hónap börtönbüntetés végrehajtását, és kötelezte 1 millió forint kártérítés megfizetésére is.

A sértett évek óta jogcím nélkül a szatymazi vasútállomás mellett levő egykori bakterház épületében lakott. A sértett, a vádlott és élettársa rendszeresen italoztak együtt, többször a bakterházban. A vádlott rossz szemmel nézte, hogy a párja nélküle is bejárt a sértetthez, és együtt szórakozott, italozott vele.

A szatymazi vasútállomásFotó: Google Street View

A férfi 2018. május 5-én délután nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után keresni kezdte az élettársát, és a bakterház belső helyiségében találta meg. A nő és a sértett egész napos italozás után egymás mellett feküdt. A vádlott a konyhában talált hirdetőújságokat meggyújtotta, és a sértett ruháira, bútoraira dobta. A ház minden ablaka csukva volt, a ruhák azonnal lángra kaptak. A vádlott felsegítette és kivitte az udvarra élettársát, a sértettnek pedig azt mondta:

„Dögölj meg, égjél meg!”

A füstre és az egyre nagyobb forróságra felébredő sértettnek annyi ereje volt még, hogy kimenjen az épületből, mielőtt teljesen lángba borult volna. Kizárólag azért maradt életben, mert időben felébredt, és ki tudott menekülni.

A lángokat a Szeged-Budapest vonat vezetője vette észre, ő értesítette a tűzoltókat. Az épületben több mint 1 millió forintos kár keletkezett.

A vádlott az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét. Azt mondta, nem gyújtogatott, sőt kihozta élettársát az épületből, és igyekezett megmenteni a sértett életét is.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.