A Jobbik 16 évre csökkentené a választói korhatárt

A választói korhatár tizenhat évre csökkentését kezdeményezte a Jobbik – jelentette be online sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a párt alelnöke, szóvivője, országgyűlési képviselője.

Azt mondta, benyújtották az alaptörvény-módosító javaslatukat, hogy 2022-ben már az új szabályok szerint vehessenek részt a fiatalok a voksoláson.

Azzal érvelt, hogy 2022-ben „hosszú évekre, évtizedekre meghatározhatjuk Magyarország jövőjét, éppen ezért fontos, hogy minél tisztábban és minél szélesebb körben történjen meg ez a választás”.

A mai 16 évesek már fiatal felnőttek – mondta az ellenzéki politikus, aki szerint sok ismeret birtokában van és felelősségteljes döntést tud hozni ez a korosztály, aminek beleszólást kell adni a jövő alakításába.

Illusztráció

Szilágyi György szerint ezzel a lehetőséggel a fiatalok sokkal inkább Magyarországon, nem pedig külföldön képzelnék el jövőjüket. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.