Gyurcsány: Jakab, Márki-Zay, Karácsony, Dobrev és bocsánat, persze Fekete-Győr is

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely és Dobrev Klára. Őket említette Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a Telexnek adott interjúban olyanokként, akiről komolyan gondolkoznak az ellenzéki oldalon, mint lehetséges miniszterelnök-jelölt. Arra a felvetésre, hogy Fekete-Győr Andrást nem említette, azt válaszolta: „Bocsánat, persze, ő is. Ráadásul itt vannak még a Momentum EP-képviselői is. Donáth Anna és Cseh Katalin. Kitűnő teremtések.”

Dobrev Kláráról úgy fogalmazott: „Hogy a DK-nak lesz-e miniszterelnök-jelöltje, nem tudom. Nyilván ha lesz, akkor az Klára lesz, ha nem lesz, akkor azért nem lesz, mert Klára nem fogja elvállalni.”

A volt miniszterelnök szerint felesége még nem döntött arról, hogy elindul-e a versenyben. Az ellenzéki tárgyalásokról elmondta:„A hat pártelnök és a társelnökök nagyjából havonta egyszer találkoznak. Aztán különböző munkacsoportokban kollégáink sokasága dolgozik, ők hetente legalább egyszer összejönnek.”

Ennek a körnek még egy találkozója van hátra karácsonyig. „Ott valójában a legfontosabb döntés, ami még hátravan, hogy a Jobbiknak is igent kellene mondania a közös listára. Ők ugyanis még nem hoztak hivatalos döntést erről” - mondta Gyurcsány a Telexnek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.