Gyurcsány: Jakab, Márki-Zay, Karácsony, Dobrev és bocsánat, persze Fekete-Győr is

POLITIKA
2020 december 14., 07:36
photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely és Dobrev Klára. Őket említette Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a Telexnek adott interjúban olyanokként, akiről komolyan gondolkoznak az ellenzéki oldalon, mint lehetséges miniszterelnök-jelölt. Arra a felvetésre, hogy Fekete-Győr Andrást nem említette, azt válaszolta: „Bocsánat, persze, ő is. Ráadásul itt vannak még a Momentum EP-képviselői is. Donáth Anna és Cseh Katalin. Kitűnő teremtések.”

Dobrev Kláráról úgy fogalmazott: „Hogy a DK-nak lesz-e miniszterelnök-jelöltje, nem tudom. Nyilván ha lesz, akkor az Klára lesz, ha nem lesz, akkor azért nem lesz, mert Klára nem fogja elvállalni.”

A volt miniszterelnök szerint felesége még nem döntött arról, hogy elindul-e a versenyben. Az ellenzéki tárgyalásokról elmondta:„A hat pártelnök és a társelnökök nagyjából havonta egyszer találkoznak. Aztán különböző munkacsoportokban kollégáink sokasága dolgozik, ők hetente legalább egyszer összejönnek.”

Ennek a körnek még egy találkozója van hátra karácsonyig. „Ott valójában a legfontosabb döntés, ami még hátravan, hogy a Jobbiknak is igent kellene mondania a közös listára. Ők ugyanis még nem hoztak hivatalos döntést erről” - mondta Gyurcsány a Telexnek.