Lecsukták a skót férfit, aki négy és fél órát jetskizett covid idején, hogy lássa a barátnőjét

Börtönbe került egy 28 éves skót férfi a kijárási korlátozások megszegéséért, aki pénteken jetskin indult útnak, hogy meglátogassa barátnőjét - írja a Guardian.

Dale McLaughlan a skóciai Isle of Whithornból igyekezett a Man szigetre az Ír-tengeren, valamiért azt hitte, az út csupán 40 percig fog tartani. Valójában négy és fél órába telt, mire Ramseybe ért. A férfi szeptemberben ismerkedett meg a barátnőjével, amikor a Man szigeten dolgozott ácsként. 

A világjárvány miatt a szigetre csak különleges engedéllyel lehet belépni, ami McLaughlannek nem volt. A férfi korábban sose vezetett jetskit. Miután a szigetre érkezett, további 25 km-t gyalogolt a fővárosig, Douglasig. Egy rendőrnek a barátnője címét adta meg sajátjaként, és a páros két estét is zsúfolt szórakozóhelyeken töltött, mielőtt vasárnap elkapták őket.

Ügyvédje szerint McLaughlan depresszióval küzd, és nehezen viselte, hogy nem lehet együtt a barátnőjével. A férfi beismerte, hogy törvénytelenül lépett a szigetre. Végül négy hét börtönbüntetésre ítélték. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.