Lecsukták a skót férfit, aki négy és fél órát jetskizett covid idején, hogy lássa a barátnőjét

idióta rekordok
2020 december 15., 08:04

Börtönbe került egy 28 éves skót férfi a kijárási korlátozások megszegéséért, aki pénteken jetskin indult útnak, hogy meglátogassa barátnőjét - írja a Guardian.

Dale McLaughlan a skóciai Isle of Whithornból igyekezett a Man szigetre az Ír-tengeren, valamiért azt hitte, az út csupán 40 percig fog tartani. Valójában négy és fél órába telt, mire Ramseybe ért. A férfi szeptemberben ismerkedett meg a barátnőjével, amikor a Man szigeten dolgozott ácsként.

A világjárvány miatt a szigetre csak különleges engedéllyel lehet belépni, ami McLaughlannek nem volt. A férfi korábban sose vezetett jetskit. Miután a szigetre érkezett, további 25 km-t gyalogolt a fővárosig, Douglasig. Egy rendőrnek a barátnője címét adta meg sajátjaként, és a páros két estét is zsúfolt szórakozóhelyeken töltött, mielőtt vasárnap elkapták őket.

Ügyvédje szerint McLaughlan depresszióval küzd, és nehezen viselte, hogy nem lehet együtt a barátnőjével. A férfi beismerte, hogy törvénytelenül lépett a szigetre. Végül négy hét börtönbüntetésre ítélték.