4 hónap alatt 4 milliárd dollárt jótékonykodott el MacKenzie Scott, Jeff Bezos exfelesége

külföld
2020 december 16., 07:13

Kicsit több mint 4 milliárd dollárt adományozott jótékony célokra MacKenzie Scott mindössze négy hónap leforgása alatt. A világ leggazdagabb emberének, Jeff Bezosnak az exfelesége többek között olyan szervezeteket segített, melyek a válság során segítettek a bajba jutott családokon, írja a BBC.

photo_camera Fotó: JORG CARSTENSEN/AFP

Scott blogposztjában írt arról, hogy végig az volt a célja, hogy olyan szervezeteket támogasson, melyek a járvány miatt bajba jutott amerikaiaknak segítenek. Bezos exfelesége a világ 18. leggazdagabb embere, idén 23,6 milliárd dollárral 60,7 milliárd dollárra nőtt a vagyona, mivel az Amazon részvényei sokat erősödtek a járvány alatt.

Scott több mint 380 szervezetet támogatott az elmúlt hónapokban. Ez már az adományozásának második hulláma volt, még júliusban 1,7 milliárd dollárt adott 116 jótékonysági szervezetnek, így idén közel 6 milliárd dollárt fordított már jótékony célokra. Támogatásával olyan szervezeteket keresett meg, melyek olyan régiókban dolgoznak, ahol nem jut mindenkinek elegendő élelmiszer, ahol nagyok az etnikai egyenlőtlenségek, és ahova jellemzően kevesebb felajánlás érkezik.

MacKenzie Scott tavaly csatlakozott a Giving Pledge kampányhoz, melynek résztvevői vállalják, hogy még életük során jótékony célra fordítják a vagyonuk jelentős részét.

Bezos exfeleségének jótékonykodását dicsérték a téma szakértői is: nem csak nagy összeget ajánlott fel rövid idő alatt, de szerintük célzottan, megfelelő helyekre juttatta el a pénzt. Scott tanácsadói segítségével több ezer jótékonysági szervezet munkáját tekintette át, így választották ki a támogatandókat.