4 hónap alatt 4 milliárd dollárt jótékonykodott el MacKenzie Scott, Jeff Bezos exfelesége

Kicsit több mint 4 milliárd dollárt adományozott jótékony célokra MacKenzie Scott mindössze négy hónap leforgása alatt. A világ leggazdagabb emberének, Jeff Bezosnak az exfelesége többek között olyan szervezeteket segített, melyek a válság során segítettek a bajba jutott családokon, írja a BBC

Fotó: JORG CARSTENSEN/AFP

Scott blogposztjában írt arról, hogy végig az volt a célja, hogy olyan szervezeteket támogasson, melyek a járvány miatt bajba jutott amerikaiaknak segítenek. Bezos exfelesége a világ 18. leggazdagabb embere, idén 23,6 milliárd dollárral 60,7 milliárd dollárra nőtt a vagyona, mivel az Amazon részvényei sokat erősödtek a járvány alatt. 

Scott több mint 380 szervezetet támogatott az elmúlt hónapokban. Ez már az adományozásának második hulláma volt, még júliusban 1,7 milliárd dollárt adott 116 jótékonysági szervezetnek, így idén közel 6 milliárd dollárt fordított már jótékony célokra. Támogatásával olyan szervezeteket keresett meg, melyek olyan régiókban dolgoznak, ahol nem jut mindenkinek elegendő élelmiszer, ahol nagyok az etnikai egyenlőtlenségek, és ahova jellemzően kevesebb felajánlás érkezik. 

MacKenzie Scott tavaly csatlakozott a Giving Pledge kampányhoz, melynek résztvevői vállalják, hogy még életük során jótékony célra fordítják a vagyonuk jelentős részét. 

Bezos exfeleségének jótékonykodását dicsérték a téma szakértői is: nem csak nagy összeget ajánlott fel rövid idő alatt, de szerintük célzottan, megfelelő helyekre juttatta el a pénzt. Scott tanácsadói segítségével több ezer jótékonysági szervezet munkáját tekintette át, így választották ki a támogatandókat. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.