Kommentelőt vertek egy Fonyód felé tartó távolsági buszon

2020 december 16., szerda 6:56

A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a két fiatalkorú fiúval szemben, akik egy távolsági buszon vertek meg egy kommentelőt, aki korábban a közösségi oldalon kritizálta, hogy az egyik vádlott egy másik község focicsapatához igazolt át.

Amikor a 17 és 16 éves fiúk idén februárban egy Fonyód felé tartó távolsági buszon észrevették a szintén ennél a csapatnál focizó kommentelőt, felelősségre vonták a kritika miatt, majd verekedésre hívták ki, amibe a sértett nem ment bele.

A vádlottak ennek ellenére is rátámadtak a sértettre, akit több alkalommal megütöttek és megrúgtak, a kialakult dulakodás közben pedig az autóbusz hátsó ajtajánál található térelválasztó plexiüveg is összetört.

A verekedésnek végül az egyik utas vetett véget azzal, hogy a vádlottak és a sértett közé állt, míg a buszsofőr értesítette a rendőrséget. A bántalmazás során a sértett könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a fiatalkorú vádlottakkal szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozta azzal, hogy annak tartam alatt a vádlottak pártfogó felügyelet alatt állnak.