Kommentelőt vertek egy Fonyód felé tartó távolsági buszon

A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a két fiatalkorú fiúval szemben, akik egy távolsági buszon vertek meg egy kommentelőt, aki korábban a közösségi oldalon kritizálta, hogy az egyik vádlott egy másik község focicsapatához igazolt át. 

Amikor a 17 és 16 éves fiúk idén februárban egy Fonyód felé tartó távolsági buszon észrevették a szintén ennél a csapatnál focizó kommentelőt, felelősségre vonták a kritika miatt, majd verekedésre hívták ki, amibe a sértett nem ment bele. 

A vádlottak ennek ellenére is rátámadtak a sértettre, akit több alkalommal megütöttek és megrúgtak, a kialakult dulakodás közben pedig az autóbusz hátsó ajtajánál található térelválasztó plexiüveg is összetört.

A verekedésnek végül az egyik utas vetett véget azzal, hogy a vádlottak és a sértett közé állt, míg a buszsofőr értesítette a rendőrséget. A bántalmazás során a sértett könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a fiatalkorú vádlottakkal szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozta azzal, hogy annak tartam alatt a vádlottak pártfogó felügyelet alatt állnak.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.