Az állatvilág szemétládái: jött egy oposszum, és simán csak görénységből belelökte a bűzborzot a tóba

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A virginiai oposszum nagyjából macska méretű erszényes, aki, amellett, hogy Észak-Amerika egyetlen erszényese, arról ismert, hogy ha megijesztik, vicces kamuhalott pózokban szeret megmerevedni. 

Nem halott, csak tetteti!

Plusz a mosómedvéhez hasonlóan imádja kirabolni a szemétkukákat.

És mint most lelepleződött, egy igazi kis szemétláda. 

Az ezt bizonyító filmet egy New York-i nő, Betsy Potter automata vadkamerája rögzíette, ami a kis kerti tavacska felé volt irányozva. Ebből ivott éppen a kontinens másik jellegzetes emlőse, egy csíkos bűzborz, amikor bekocogott a képbe az oposszum, majd a remek ziccert felismerve nem habozott akcióba lépni. 

A felvételben az az igazán klassz és a néző azért tud kapásból azonosulni a főszeplőkkel - bármelyikkel - mert az oposszum viselkedése annyira univerzális. Mégcsak nem is agresszív, hanem simán csak egy kis tetűláda, aki önfeledten élvezi, hogy jól kicseszett a borzzal.

Pont mint a szemétkedő állatok nagy öregje, a pixeles mémpingvin:

Az oposszumot leleplező videó meg is nyerte egy vadkameragyártó 2020-as videóversenyét, abszolúte megérdemelten.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!