Egy ausztrál nő megmérgezhetett 140 őshonos madarat

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Egy ausztrál nőt csaknem 300 állatkínzással vádolnak, miután állatvédők 140 védett őshonos madár tetemét találták meg, köztük 128 ékfarkú sast a birtokán.

A nő Violet town-i ingatlanát még augusztusban kezdték el átkutatni, mert a környéken feltűnően sok halott sast találtak.

Az ékfarkú sas.Fotó: TORSTEN BLACKWOOD/AFP

A nő összesen 291 állatkínzást követhetett el, amiért akár két év börtönt vagy súlyos pénzbüntetést is kaphat, ugyanis a törvény azt is tiltja, hogy valaki őshonos madarakat tartson fogva.

Bár Victoria államban szimbolikus állatnak számít az éfarkú sas, a gazdák mégsem szeretik őket, mert gyarkan elragadnak juhokat, de az állatvédők szerint az egészséges, kifejlett juhok biztonságban vannak a madaraktól. (Guardian)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!