Egy kutatás szerint a kenguruk képesek kommunikálni az emberrel

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Kiderült, hogy a kenguruk is tudnak kommunikálni az emberekkel a kutyákhoz, a lovakhoz és a kecskékhez hasonlóan.

A londoni Roehampton Egyetem és a Sydney Egyetem kutatói egy kísérlet során 11 kenguru elé raktak műanyag ételdobozt, amiben étel volt. A kenguruk egy darabig próbálkoztak a kinyitással, de végül feladták, és ekkor 11-ből 9 kenguru kommunikálni próbált az emberrel: tekintetüket a legközelebb álló emberre szegezték, majd újra a dobozra és vissza, de volt olyan kenguru, aki az orrával is bökdöste vagy épp körmeivel kapargatta az embert, hogy segítsen.

A kutatók szerint nagyon intenzív volt az állat pillantása, egyértelmű volt, hogy így szeretne segítséget kérni. Korábban azt gondolták, hogy segítségkérésre csak a háziállatok képesek, de most bebizonyosodott, hogy a vadon élő állatok is tudnak viselkedésükkel alkalmazkodni az emberhez. (CNN)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!