11 év után kerülhetett elő Katzenbach Imre, az MTK egykori focistája holtteste

bűnügy
2020 december 18., 06:14

Péntek reggel tette közzé a hírt a rendőrség, miszerint megtalálták egy 11 éve Budapestről eltűnt férfi holttestét. A nevét nem közölték, az MTI azonban úgy értesült,

Katzenbach Imre, az MTK egykori focistája lehet a megtalált áldozat.

A hvg.hu 2010. március végén írt arról, hogy titokzatos módon tűnt el Katzenbach Imre, az Eclipse-ügyben körözött volt MTK-s labdarúgó. A férfi Mercedesét és személyi iratait hátrahagyva vált köddé néhány nappal a születésnapját követően. A sportoló 1964. szeptember 20-án született, eltűnésekor, egyezően a rendőrség közleményében foglaltakkal, 45 éves volt.

Az Eclipse-ügy 2010. március közepén robbant ki, miután az akkori Vám- és Pénzügyőrség sajtótájékoztatón számolt be a felderítéséről. A 2012-ben bíróság elé került ügy lényege, hogy a 2003-ban alapított, majd gépkocsik eredetiségvizsgálata, biometrikus útlevelek és más projektek kapcsán 2004 után jelentős állami megbízásokat elnyerő Eclipse Zrt. ÁFA-csalással több mint egymilliárd forintnyi adóval károsította meg az államkasszát.

Az egyik vádba foglalt alvállalkozó cég ügyvezetője volt Katzenbach Imre, aki az ügy kirobbanásakor három hónapja, a vádemeléskor már több mint két éve ismeretlen helyen tartózkodott.

A police.hu azt írja, a rendőrség 2019-ben jutott olyan információk birtokába, miszerint az eltűnt férfi emberölés áldozata lett. A holttestét most, „kiterjedt nyomozás után”, a Baranya megyei Baranyajenő település térségében találták meg.

Azt is írják, hogy megölésével a jelenleg is börtönben lévő 50 éves H. Attilát gyanúsítják. Az MTI úgy tudja, H. Attila vádlottja volt az Eclipse-ügynek, az ebben kiszabott jogerős ítéletét tölti jelenleg is a büntetés-végrehajtási intézetben. (police.hu, MTI)