A migránsok által elijesztett vadakért aggódnak a vadászok Csongrádban

FASIZMUS
2020 december 18., 20:26

A menekültek sorsa iránti empátia eddig sem volt a Kesma-lapok erőssége, de még a szokásos dehumanizáló migránsozáshoz képest is erős anyag jelent meg pénteken a delmagyar.hu-n, melyben a lap a Szőreg–Kübekházi Hármashatár-vadásztársaságot sújtó lehetetlen állapotokról számolt be.

"Az erdőkben, árkokban, határban történő bujkálással, bolyongással elijesztik a vadakat a migránsok – panaszolták lapunknak a vadászok. Az állatoknak így veszélyben lehet az egészségük is, nem fogy ugyanis az etetőkből megfelelően az eleség. Mindez a szaporulatra is komoly hatással lehet."

A vadásztársaságnál próbálnak figyelni a vadgazdálkodásra, de tehetetlenek:

"az illegális határátlépők olyan helyeken bújnak meg a hatóságok elől, amelyek a vadak pihenő-, táplálkozó- és szaporodóhelyeik. Ilyenek az árkok és az erdők is."

A migránsok bűne az is, hogy a szőregi volt téglagyár épülete mellett éjjelente zavarják a gazdag madárvilágot. Az egyik vadász szerint

"bajuk is eshet azoknak a madaraknak, amelyek nem rendelkeznek megfelelő képességgel az éjjeli repüléshez."

Amikor migránsokra bukkannak, a vadásztársaság emberei maguk értesítik a hatóságot. Az erdőt is igyekeznek tisztán tartani: ahogy a lapnak mesélik, összeszedik az árkokból a szétdobált, gyakran alig használt, több tízezer forintos férfiruhákat és hálózsákokat.

"A vadásztársaság most a koronavírus miatt amúgy is rossz helyzetben van, hiszen nincsenek külföldi vadászok, akik fizetségért lőhetnek vadra hazánkban, tehát komoly kieséssel kell számolniuk. Ráadásul ha az állatok messzire menekülnek a migránsok miatt, akkor a vírus után nehéz lesz a bérvadászat megszervezése, mert nem lesz mire lőni, és a helyi vadászok sem tudnak majd állatot elejteni".

- zárul a riport, épp csak ki nem mondva, hogy de hiszen adódna itt egy, az elszegényedő vadásztársaság és a vadra áhítozó bérvadászok számára is win-win megoldás. A világból mindenhonnan tódulnának Kübekházára a bérvadászok, a migránsok jelenléte által okozott probléma hamar megszűnne, és egy idő után talán még a vadak is visszatérnének.