Alkotmánysértő családmodellben élő, de igen aranyos óriásvidrák cseperednek a budapesti állatkertben

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Lenyűgöző kisfilmet tett közzé a Fővárosi Állatkert a ritkaságnak számító óriásvidra-kölykeiről. A két, október elején született, bőrfül nélküli, úszóhártyás lábú tacskóra emlékeztető kölyök úgy mozog, mint két, lazán kitömött plüssállat, és denevérhangon kommunikálnak. 

Az ügyesen összevágott összeállítás bemutatja, hogy a konzervatív családmodelltől eltérően a stabil párkapcsolatban élő óriásvidráknál a férj ugyanúgy kiveszi a részét a gyereknevelésből, mint a nőstény.

Az óriásvidrák szaporításával az állatkert nemcsak a budapestieket szórakoztatja: az itt születő kölyköket visszatelepítik Argentínába, olyan területekre, ahonnan a vad állománya már kihalt. 

Hogy még jobban értékelni tudd az óriásvidra aranyosságát, az összehasonlítás végett nézd meg Matej Vydrát, a Burnley és a cseh válogatott csatárát:

Fotó: JACK GUEZ/AFP

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!