Koldustól zsarolta ki összegyűjtött pénzét egy álrendőr Baján

„Hivatalos minőség színlelésével elkövetett” zsarolás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi ellen, 

aki magát rendőrnek kiadva októberben többször is elvette egy bajai utcán kolduló férfi pénzét,

azzal zsarolva az illetőt, hogyha nem adja, megbilincseli és börtönbe viteti. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteki közleménye szerint az áldozat először 2800, majd 2000 forintot, és a kerékpárján lévő zárat adta át az álrendőrnek.

A vádlott többszörös és különös visszaeső, büntetett előéletű, a zsarolást feltételes szabadlábra helyezése alatt követte el. Ezt a bíróság azonnal megszüntette, a férfit letartóztatták, az ügyészség pedig végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vele szemben. (MTI)

Címlapi képünk illusztráció.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.