Koronavírus-számok Magyarországon 01.28.
Elhunytak + 93 Σ 12 291
Kórházban - 140 Σ 3 669
Fertőzöttek + 1 569 Σ 363 450
Oltottak + 8 511 Σ 161 215

A halálozás még nem követi a kedvezőbb járványadatokat

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Ha lassan is, de mutatkoznak a novemberi szigorítások eredményei. A héten jelentett napi adatokból már egyértelműen látszik, hogy 

  • csökken a kórházban kezeltek száma (az elmúlt 4 hét legaalacsonyabb adata a mostani)
  • és a lélegeztetőgépeken lévőké is (az elmúlt öt hét legjobb adata a mostani)

(A heti adatokat összesítő lenti grafikonban a legördülő menüben lehet kiválasztani az új fertőzöttek, az áldozatok, a kórházban és a lélegeztetőn lévők számát, az elvégzett tesztek és azokon belül a pozitívak arányát.)

Látványos az új fertőzöttek számának a zuhanása. A meredek csökkenés látványosabb a valóságnál. Az előző hetek tömeges teszteléseiben (egészségügy és oktatás) ugyanis sok új fertőzöttet találták. Célzott tesztelések most is voltak, de a hivatalos tesztszámok alapján jóval kevesebb, mint a megelőző hetekben. De a hivatalosan regisztrált új fertőzöttek számának csökkenése mindeképpen jó adat. A teszteken belül a pozitívak aránya is csökkent, ami szintén jó mutató. 

Ugyanakkor a legfontosabb mutatóban, a halálozásnál ezek a változások egyelőre nem látszódnak. A múlt heti csökkenés után ismét nőtt az áldozatok száma, az elmúlt három napban 180 fölött volt a jelentett halálesetek száma. A mostani volt a járvány második leghalálosabb hete. (Összességében már 8000 fölött van az áldozatok száma, a második hullámban nem volt sikeres a járvány elleni védekezés. November elseje óta átlagosan 10 percenként hal meg koronavírusos beteg Magyarországon. De még ennél is magasabb lehet az áldozatok száma.)

A korlátozások kedvező hatása a halálesetek számában mutatkozik meg legkésőbb. Ezért is lett volna fontos minél hamarabb - a szakértők figyelmeztetésinek megfelelően -meghozni a később így is bevezetett szigorításokat, . 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó