Karácsonykor néhol lehet hó is

Több 444 videó?
Szeretném
  • A jövő hét elején még marad a szürke és enyhe idő.
  • Majd a hét második felében, Karácsony első napján már lehet néhol havas eső, hó is.
  • A hétvégére kissé hűl is az idő, akár mínusz 7 fok is lehet.
Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke (b2), Antal Tibor, a Gyimes Völgye Férfikórus kórusvezetője (b) és kórustagok az Ország Karácsonyfájánál a Kossuth téren 2018. december 21-én.Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Hétfő

Továbbra is marad a szürkeség, csak elvétve vékonyodhat el a felhőtakaró. A hegyekben zúzmara képződésre is készülni kell. A szitálás mellett néhol gyenge eső is előfordulhat. A minimumhőmérséklet -1 és 5 Celsius-fok, a maximumhőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Kedd

Aznap is többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Az északi megyékben, illetve a Dunától keletre többfelé várható eső, másutt helyenként lehet gyenge eső, szitálás. A leghidegebb órákban 0 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 3 és 8 fokig melegszik a levegő.

Szerda

Eleinte erősen felhős, vagy borult idő várható, majd napközben az északkeleti tájak kivételével átmenetileg szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, több órára a nap is kisüthet. Estétől azonban mindenütt ismét beborul az ég. Keleten, északkeleten eső előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű, északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton enyhébb az idő.

Csütörtök

Szenteste napján a nap első felében még csak helyenként, majd egyre többfelé eső, zápor valószínű. A szél többfelé megélénkül, megerősödik. A minimumhőmérséklet 2 és 8, a maximumhőmérséklet 6 és 14 fok között várható.

Péntek

Karácsony első napján, eleinte többfelé, majd egyre inkább a déli országrészben lehet csapadékra számítani. A jellemző halmazállapot az eső lesz, azonban elsősorban a hegyvidéki területeken, kisebb eséllyel a délnyugati, déli megyékben havas esőbe, hóba is válthat a csapadék. A szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban 0 és 7, napközben 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat

Karácsony második napján északnyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, napközben gomolyfelhő-képződés és felhőátvonulások várhatóak, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként hózáporok alakulhatnak ki. A szél nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet -4 és 1, a legmagasabb hőmérséklet 0 és 4 fok között alakul.

Vasárnap

Csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, helyenként erős lökések is kísérhetik. A minimumhőmérséklet -7 és -1, a maximumhőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű. (OMSZ via MTI)