Ismét csak a sajtó érdeklődése után, több nap késéssel fizették ki az SZFE hallgatóinak ösztöndíjait

politika
2020 december 21., 15:39

A félév elején történtekhez hasonlóan ismét nem fizette ki időben a hallgatók ösztöndíjait a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetése. Ezt a hvg.hu-nak az egyetem több oktatója és diákja is megerősítette. Majd miután a lap érdeklődött a Vidnyánszky-féle korszak új kancellárjánál, Szarka Gábornál, megindultak az utalások.

Hétfő délelőttig sem a tanulmányi eredmények alapján járó hallgatói ösztöndíjat, sem a szociális alapon járó támogatást nem fizették ki, és a januári szociális ösztöndíjról már mindennemű hivatalos értesítést sem küldött ki az egyetem.

„Arcpirító, hogy miközben Palkovics miniszter úr éneklős videót közöl az oldalán, a hallgatók nem kapják meg az ösztöndíjukat, ráadásul mindezt karácsony előtt”

– mondta el a lapnak Fullajtár Andrea színésznő, az egyetem osztályvezető tanára, utalva az ITM nagy sikerű karácsonyi videójára.

A hvg.hu információi szerint nem érkezett meg szeptember óta az érintettekhez a közéleti ösztöndíj sem, amelyet pályázati alapon ítélnek meg a különféle programok, például a gólyatábor, nemzetközi diákprogramok szervezésében részt vevő hallgatóknak. És nem kapták meg ösztöndíjukat a doktori iskola hallgatói sem, akiknek ez pedig kvázi fizetés lenne, hiszen ők oktatóként és kutatóként is részt vesznek az egyetem munkájában.

Az ösztöndíjak fizetési határideje december 10. és 15. között volt; december 21-e, hétfő délelőttig ezek egyike sem érkezett meg a hallgatók számlájára. A lap ezek után hétfő kora délután megkereste Szarka Gábort, aki közölte, hogy az átutalás ma meg fog történni. Így is lett, a hvg.hu információi szerint volt már aki jelezte, hogy azóta megkapta a támogatását. Mint a lap írja, hasonló volt a helyzet november elején, akkor is csak a sajtó érdeklődése után érkeztek meg a régóta csúszó ösztöndíjak.