Itt a karácsonyi pulóver, ami villog és riaszt, ha valaki túl közel jön hozzánk

Egy amerikai biztonságtechnikai cég, a SimpliSafe készítette el az idei karácsonyi pulóverszezon legemlékezetesebb darabját: egy olyan pulcsit, ami fényjelzésekkel és hanghatásokkal figyelmeztet, ha valaki túl közel jönne hozzánk, megszegve a járvány miatt elrendelt távolságtartási ajánlásokat. 


A Social Distancing Sweater, azaz Közösségi Távolságtartás Pulóver mozgásérzékelőkkel van felszerelve, és bekapcsol a beépített riasztóberendezés, ha egy másik személy 1,8 méternél közelebb jön a ruhadarab viselőjéhez. 

A vállalat hangsúlyozta, hogy ők sem gondolják komolyan, hogy ez a pulóver majd védelmet jelent a járvány ellen, inkább csak egy kis vidámságot akartak csempészni az amúgy sokak számára rendkívül stresszes ünnepi időszakba. A riasztópulóver egyelőre csak prototípusként létezik, de a cégtől azért lehet rendelni sima pulóvert, és honlapjukon adnak tanácsot ahhoz is, hogy azt aztán hogyan lehet felszerelni érzékelőkkel és riasztóval. (SCMP)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.