Maximum négyen tölthetik együtt az ünnepeket Szöulban

külföld
2020 december 21., 08:46

Betiltják a négy résztvevősnél nagyobb összejöveteleket Szöulban és környékén a karácsonyi és újévi ünnepek idejére a koronavírus-járvány megfékezése érdekében - jelentették be hétfőn a dél-koreai főváros hatóságai.

A dél-koreai kormány vonakodik szigorú országos zárlatot bevezetni, viszont a főváros, illetve az azt körülvevő Kjonggi tartomány és a Szöul melletti Incshon nagyváros vezetése az ország járványkezelésében eddig példa nélküli korlátozásokat jelentett be a december 23. és január 3. közötti időszakra.

Csak úgy küzdhetjük le a válságot, ha visszaszorítjuk a családtagokkal, barátokkal, kollégákkal való találkozásokat, mert ezek alkalmával fokozott a csoportos fertőzések veszélye, mondta Szeo Dzsung Hjup szöuli polgármester, hozzátéve, hogy ez az utolsó esély, hogy megfékezzék a vírus terjedését.

A négy főnél magasabb létszámú összejövetelek tilalma valamennyi beltéri és kültéri eseményre vonatkozik az esküvők és a temetések kivételével. Jelenleg az összejövetelek létszámának felső korlátja kilenc fő.

Szöul és a környező Kjonggi tartomány, valamint Incshon város lakossága összesítve Dél-Korea 51 milliós népességének nagyjából felét teszi ki. Dél-Koreában a járvány kezdete óta 50 591 esetet jegyeztek fel, a halálesetek száma 698. A naponta diagnosztizált új fertőzöttek száma ezer körül mozgott az utóbbi napokban. (MTI)