22 tanár bejelentette: nem indítanak osztályt az SZFE-n

oktatás
2020 december 22., 07:34

December 20-ig, vagyis a felvi.hu megnyitásáig kellett volna tárgyalásokat kezdenie az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak a Színház- és Filmművészeti Egyetem szentátusa jogainak visszaállításáról - ez volt a feltétele annak, hogy az SZFE 22 tanára a következő tanévben is vállalja új osztály indítását.

Előrelépés viszont nem történt az ügyben, így az érintett tanárok (köztük Enyedi Ildikó, Gigor Attila, Bodó Viktor és mások) most közleményt adtak ki arról, hogy „a jelenlegi vezetéssel nem látják szakmailag elfogadhatónak és biztosítottnak az oktatás feltételeit.” Így pedig nem indítanak osztályt.

link Forrás

„Az egyetemi autonómia hiányában nem tudjuk képviselni megfelelően a hallgatók jogait és érdekeit. Egyáltalán nem látjuk biztosítottnak a tanulás és az oktatás szabadságát” - írják. A visszalépők teljes listája itt olvasható.

Közben a Magyar Narancs arról ír: Szarka Gábor kancellár indoklás nélkül bontott szerződést az SZFE pszichológusával, Szili Katalinnal. Ez már a második hasonló eset az utóbbi időben, nemrég Faur Annát, az egyetem tanárát bocsátották el indoklás nélkül.