4,4-es földrengés Szicília dél-keleti részén

A Richter skála szerinti 4,4-es erősségű földrengés rázta meg Szicília dél-keleti részét kedd este fél tíz tájban – írja a Rai News. Az epicentrum Ragusától nyugatra, a tengerparti Ragusano városka partszakasza előtt, a temger alatti harminc kilométeres mélységben volt. Az első jelentések szerint nagy volt a pánik a környéken, néhányan éjszakára sem mernek visszamenni a házakba, inkább autókban alszanak. Senki nem sérült meg, egyetlen épület, egy nyolcemeletes ház megrongálódásáról adtak hírt. A rengést szinte egész Szicíliában lehetett érezni.

Cataniában azért is nagy volt az ijedtség, mert Európa legnagyobb aktív tűzhányója, az Etna napok óta három különböző kráteréből lávafolyamokat és szikákat lövell ki, heves robbanásoktól kísérve. A vulkáni aktivitás eddig nem okozott közvetlen veszélyt a környéken.

Az Etna 2018 december 26-án. Akkor 4,8-as földrengést okozott a vulkán.Fotó: GIOVANNI ISOLINO/AFP

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.