Önök halálkampányt folytatnak! Mert Önök meg halálkormányzást!

káosz
2020 december 22., 12:17

Az ATV Csatt című vitaműsorában vívott abszurd szócsatát Hadházy Ákos független parlamenti képviselő és Hollik István, a Fidesz-frakció szóvivője, amiből többek között kiderült,

  • Hollik István nem tudja, mennyi a reprodukciós szám,
  • Hadházy pedig nem tudja, hogy Hollik nem a kormány szóvivője.

Hadházy azzal indított, hogy megpróbálta megtudni Holliktól, mennyi most Magyarországon a reprodukciós (r) szám. Ez az adat fejezi ki, mennyire terjed éppen a vírus, a hivatalos tájékoztatásnak ugyanakkor nem része, hogy ezt közlik, az operatív törzs sem árulja el. Hollik először azt mondta, hogy Hadházy inkább járjon be a parlamentbe, majd ismételt kérdésre azt válaszolta: nem tudja, mennyi az r szám, de szerinte ennél fontosabb az emberélet védelme, és azt kell nézni, hogy az egészségügy fel volt-e készülve.

Az ellenzéki képviselő tovább érdeklődött, hogy miért nem mondják meg ezt a számot - Hollik szerint a járványügyi szakemberek, és az operatív törzs tisztában vannak a számmal, és ennek alapján hoznak döntéseket. Az egészségügynek nem az összeesküvés-elméleteket gyártó ellenzéki képviselőknek való válaszolás a legfontosabb, hanem a védekezés, mondta Hollik.

Hadházy erre fényképeket kezdett mutatni a stúdióban, amin elmondása szerint halottak fekszenek hűtőházban a földön, miközben Orbán azt mondta szeptemberben, mindenkit meg fognak gyógyítani, aki elkapja ezt a betegséget.

„Az intenzív osztályokon hány ápolóra mennyi beteg jut?” Ez volt egy másik szám, amiről Hadházy érdeklődött Holliknál, mire a frakciószóvivő azt mondta: „Ez a vita jól mutatja az idei évet, mert összefogásra lett volna szükség, a baloldal ehhez képest halálkampányt folytat. ”

„Mert Önök halálkormányzást folytatnak” - mondta erre Hadházy.

Hollik szerint Hadházy rágalmakat mondott, bár nem volt világos, a két kérdés közül melyik volt a rágalom. Amikor viszont Hadházy azt mondta, azért kérdezi Hollikot, mert a kormány szóvivője, akkor Hollik emlékeztette: már nem a kormány szóvivője, hanem a Fidesz-frakcióé.

Azon a napon, amikor ez ment a tévében, átlagosan 8 percenként halt meg koronavírusos beteg Magyarországon