80 tonna zöldséget és gyümölcsöt szállított Nagy-Britanniába a Lufthansa

külföld
2020 december 23., 17:06

Hogy a lezárt határok ellenére se legyen élelmiszerhiány karácsony után Nagy-Britanniában, a Lufthansa német légitársaság 80 tonna zöldséget és gyümölcsöt szállít a szigetországba - írja a Guardian.

50 ország felfüggesztette a légi- és vonatforgalmat Nagy-Britanniával, Franciaország pedig lezárta a Csalagutat és a kompforgalmat Dover és Calais között, így próbálva meggátolni, hogy a koronavírus új, gyorsabban terjedő változata Nagy-Britanniából átkerüljön a kontinensre. Emiatt viszont leállt a kereskedelmi forgalom az európai és a brit piac között, ami miatt félő, hogy sok termék nemsokára egyszerűen elfogy a brit boltok polcairól. Kedden több bolthálózattól azt nyilatkozták, hogy ha 24 órán belül nem áll vissza a forgalom Franciaország és Nagy-Britannia között, akkor december 27-re elfogyhatnak az üzletekből a friss zöldségek és gyümölcsök.

link Forrás

A német légitársaság erre reagálva indította el a B777-es teherszállító repülőgépet, amely szerda délután kellett, hogy megérkezzen a Doncaster Sheffield repülőtérre. A rakományban saláta, karfiol, brokkoli, eper és citrusfélék voltak. A légitársaság egyelőre még mérlegeli, hogy újabb szállítmányokat is indítson-e.