Elhunyt Stella Tennant, a 90-es évek szupermodellje

gyász
2020 december 23., 18:37

December 22-én váratlanul elhunyt Stella Tennant brit modell, aki december 17-én ünnepelte az 50. születésnapját. A skót rendőrség szerint nem találtak gyanús körülményt Tennant halálával kapcsolatban.

A modellt az egész divatvilág gyászolja. Donatella Versace Instragram oldalára azt írta, minden egyes percre emlékezni fog, amit Tennant társaságában töltött, Edward Enninful, a brit Vogue szerkesztője pedig megemlékezésében "kedves és csodálatos embernek" nevezte a divatikont.

Tennant a 90-es évek egyik szupermodellje volt Kate Moss-szal és Erin O’Connor-ral együtt. A rövid frizurájáról és androgün testalkatáról ismert modell 1993-ban tört be a divatszakmába, ekkor jelent meg róla az első fotósorozat a Vogue magazin brit kiadásában.

Az évek során Tennant olyan divattervezők kedvelt modellje, sőt, múzsája lett, mint Alexander McQueen, Karl Lagerfeld, Nicolas Ghesquière, Riccardo Tisci vagy Victoria Beckham. Szerepelt a Calvin Kelin és a Hermes kampányaiban, Paul Lagerfeld pedig a Chanel márka arcává választotta és exkluzív szerződést kötött vele, mert Tennant a divattervezőt Coco Chanelre emlékeztette.

Stella Tennant utoljára 2018-ban szerepelt divatmagazin, a brit Vogue címlapján, a képet pedig ugyanaz a Steven Meisel fotográfus készítette, aki annak idején felfedezte és az 1993-as, első sorozatát is készítette. (Guardian)