Koronavírus: 154 újabb elhunyt, csúcson az egyhetes halálozási átlag

járvány
2020 december 23., 08:17

Az elmúlt napok 180 feletti halálozási számai után kedden 154 koronavírusos fertőzött elhunytról számolt be az operatív törzs. Az elmúlt egy hétben naponta átlagosan 176-an haltak meg, ami a legmagasabb szám eddig a járvány történetében. (A grafikonon ezt mutatja a hétnapos mozgóátlag.)

link Forrás

1894 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel együtt több mint 21 ezerrel nőtt a tesztek száma. Az így kiszámolt pozitív tesztarány 10 százalék alatt van. Ez önmagában örömteli fejlemény, mert azt jelezheti, hogy sikerül kontroll alá vonni a járványt. Az adatszolgáltatás hiányosságai miatt azonban nem lehetünk biztosak abban, hogy a napi mintavételi és a fertőzöttségi szám összevethető egymással.

link Forrás

Hétezer alá csökkent a kórházban levő fertőzöttek száma. Ez a szám nem tartalmazza a szintén kórházban ápolt, de még nem megerősített, covid-gyanús betegeket. Kérdésünkre a keddi kormányinfón elárulták, hogy velük együtt nagyjából nyolcezer betegről beszélhetünk. 495-en vannak lélegeztetőgépen. Ez november közepe óta a legalacsonyabb szám.

link Forrás
link Forrás

Az elmúlt két hét megyei fertőzöttségi trendjeit nézve továbbra is Nógrádban azonosították a legtöbb koronavírusost, de számuk 41 százalékkal csökkent az elmúlt egy hétben a megelőző egy héthez képest.

link Forrás