Agyonvertek egy covid-beteget egy kaliforniai kórházban

Egy Los Angeles-i kórházban kezelték koronavírussal azt a 82 éves férfit, akit december 17-én a szobatársa vert agyon egy oxigénpalackkal, írja a New York Times.

A hatóságok szerint a férfi imádkozni kezdett, ezzel feldühítette 37 éves szobatársát, aki ezért nekiesett a férfinek a szobában talált oxigénpalackkal. A 37 éves férfit letartóztatták és nemcsak szimpla gyilkossággal, de gyűlölet-bűncselekménnyel is vádolják. A férfit csak egymillió dolláros óvadék ellenében engedik ki.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.