Ferenc pápa: Minden korábbinál nagyobb szükségünk van a testvériségre

„Minden korábbinál nagyobb szükségünk van a testvériségre” – mondta virtuális karácsonyi üzenetében Ferenc pápa, emlékeztetve az ökológiai válságra és a világjárvány által súlyosbított gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségekre.

A koronavírus-világjárvány miatt a Szent Péter-bazilika központi lodzsája helyett üvegajtók mögött, az úgynevezett áldási teremben mondta el karácsonyi üzenetét a katolikus egyházfő, aki a legsérülékenyebbek, a betegek, a koronavírus-járvány miatt állásukat elvesztők és a karantén alatt családi erőszakot elszenvedő nők melletti szolidaritásra szólított fel.

Olaszországban a járvány miatt országos karantén van érvényben a karácsonyi és újévi ünnepek idején, így a Szent Péter tér és -bazilika sem látogatható a pápai szertartások idején. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.