Megpróbálják felébreszteni a mesterséges kómából az Újpesten megkéselt rendőrt

bűnügy
2020 december 25., 14:01

Ma megpróbálják felébreszteni a mesterséges kómából azt a rendőrt, akit csütörtökön késelt meg egy zavart férfi Újpesten, írja a Magyar Nemzet. A 26 éves Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe való őrmester életveszélyes állapotban került kórházba, állapotát többórás műtét után tudták stabilizálni. Kolléganője, aki lelőtte a késelőt, megfigyelés után már elhagyhatta a kórházat, pszichológus segít neki feldolgozni a traumát.

Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház ő, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársára támadó férfit.
photo_camera Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház ő, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársára támadó férfit. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A rendőrségre csütörtök reggel 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat. A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának járőrpárosa - egy férfi és egy nő - érkezett a helyszínre. A zavart férfi előzmény nélkül rátámadt a rendőrökre, többször megszúrta 26 éves őrmestert. Társa, a 23 őrmesternő több lövéssel fékezte meg 35 éves délegyházi férfit, aki a helyszínen meghalt. A megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője bár nem sérült meg, sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.