Munkássisakban tartották az első karácsonyi koncertet a leégett Notre-Dame-ban

Először tartottak karácsonyi koncertet a tavalyi tűzvész után a Notre-Dame-székesegyházban, számolt be az Euronews. A párizsi templom kórusának tagjai munkásruhában és védősisakban énekeltek közönség helyett csak kamerák előtt. A tervek szerint húszan léptek volna fel, végül biztonsági okokból csak nyolcan énekelhettek. 

A több mint 850 éves székesegyház 2019. április közepén égett le. A szakembereknek csak mostanra sikerült annyira stabilizálni az épület maradványait, hogy megkezdődhessen a helyre állítási munka. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó