Ál-ablakpucolással vádolja Novák Katalint Szabó Tímea

Több 444 videó?
Szeretném

Nem csitul a politikai harc az év utolsó napjaiban sem: a bevándorlás, a járványkezelés és az önkényes alkotmányozás után ezúttal ablakpucolás-ügyben feszült egymásnak ellenzék és kormány - közelebbről a Fidesz és a Párbeszéd egy-egy emblematikus női politikusa. 

Szabó Tímea szerint ugyanis Novák Katalin csak eljátszotta, hogy karácsony előtti nap ablakot pucolt odahaza, azaz a családminiszter által december 23-án kiposztolt képe valójában kamu, és egyedül PR-célokat szolgál. Ez itt: 

Az tagadhatatlan, hogy Nováknak fontos a Facebook-jelenlét. Ő ezt komolyan veszi, a családjáról is rendszeresen posztol. A családminiszter az a típus, aki december 24-én, az otthon melegében is teljes sminkarzenálban várja a felvételt. 

Szabó szerint azonban a nézők nem csak szemfényvesztés, de egyenesen manipuláció áldozatai. A posztok szerinte  csupán „meglehetősen felemás kísérletek arra, hogy Novák bebizonyítsa a világnak: önök a NER-ben úgy élnek, mint a normális emberek.” 

Novák egyik legutóbbi posztja szerinte épp azt bizonyítja, hogy fideszék nem élnek úgy mint a normális emberek, hiszen már el is felejtették, milyen az - ezért azt javasolja Nováknak, vagy hagyjon fel a képmutatással, vagy vegyen fel új kommunikációs csapatot. 

Az álablakpucoló-gate Szabó szerint három részletben érhető tetten: 

  • A hétköznapi emberek nem drága sídzsekiben pucolják az ablakot, hanem többnyire közepes minőségű mackófelsőben, ami könnyen mosható. Kabátot ablakpucoláshoz nem veszünk. 
  • Zsebkendővel vagy popsitörővel nagyon sokáig tart az ablakpucolás, újságpapír és ecetes víz, vagy tisztítószerrel kevésbé: „a bejárónője ezt bizonyára tudja, csak gyanítom, az ön fényképezésekor nem az ön által használt zsebkendőre koncentrált.”
  • Nem érdemes kimenni ablakot pucolni, hiszen ha kinyitja az ember, belülről is megoldható. 

Az ellenzéki képviselő szerint az emberek már nem eszik meg a Habony-Rogán tengely által kitalált „hegedülő, dekázgató, poncsót kötögető, ablakpucoló sokoldalú háziasszonyt”, és látják, hogy közben kirekesztő politikát folytatnak. 

A hegedüléssel-dekázással Szabó Varga Juditra céloz, aki nem kevésbé aktív a Facebookon, és aki szintén igyekszik közvetlennek és emberinek látszódni a közösségi médiában. A poncsókötögetés már ismét Novákra vonatkozik, aki több tízezer követőjével előre megosztotta, mit köt kislányának, mielőtt betette a poncsót a fa alá. 

Szabó posztja egyébként egyáltalán nem szól Novák bejegyzésének legkevésbé átélhető részletéről, miszerint a miniszter suvickolás közben végig Máté Pétert hallgatott.