Moszkvában megszületett Edward Snowden fia

külföld
2020 december 26., 13:27

A Reuters hírügynökség szombat délután Lindsay Mills legfrissebb Instagram-posztja alapján adott hírt róla, hogy Moszkvában megszületett Edward Snowden fia.

A 37 éves Snowden és felesége nemrég orosz állampolgársághoz is folyamodtak, mert attól tartanak, hogy a világjárvány idején hozott szigorúbb szabályok és utazási korlátozások - legrosszabb esetben akár - el is szakíthatják tőlük gyermeküket.

Snowden, minden idők egyik leghíresebb (egykori) amerikai hírszerzője, 2013 óta él Oroszországban. Moszkva azután adott menedékjogot a National Security Agency volt alkalmazottjának, hogy Snowden szigorúan titkos dokumentumokat hozott nyilvánosságra az amerikai titkosszolgálatok megfigyelési gyakorlatairól.

Snowden és felesége már megkapták az állandó tartózkodásukról szóló engedélyüket, a következő lépésük az állampolgárság lesz. Amerikai állampolgárságukat is megtartják.

A gyerek nevét Mills posztjában nem hozták nyilvánosságra, és az arcát is kitakarták a képeken.

Snowden ügyvédje az Interfax hírügynökség felé is csak annyit közölt, hogy a gyerek fiú, és a családban mindenki jó egészségben van. (Reuters)