Azonosították a nashville-i robbantás elkövetőjét

külföld
2020 december 28., 05:11
photo_camera Fotó: Terry Wyatt/AFP

A hatóságok azonosították a karácsonyi nashville-i robbantás elkövetőjét. Egy helyi lakos volt az, aki felrobbantott egy lakókocsit, a robbanásban pedig maga is meghalt, írja az MTI.

A nyomozást vezető kerületi ügyész, Donald Cochran szerint a 63 éves Anthony Quinn Warner volt az elkövető. Az FBI szerint nincs arra utaló jel, hogy Warneren kívül másoknak is köze lett volna a robbantáshoz.

A tennessee-i hatóságok egyelőre nem derítettek fényt Warner indítékaira, és nem közölték azt, hogy hogy az eset belföldi terrorizmusnak minősíthető-e. Sajtóértesülések szerint Warner elektronikai eszközökkel és riasztórendszerekkel, illetve számítástechnikával is foglalkozott.

Nashville belvárosában karácsonykor, péntek hajnalban robbant fel egy parkoló lakóautó. A gépkocsiból a detonáció előtt hangfelvételt játszottak le, ami bombára figyelmeztetett. A rendőrök ezért gyorsan elkezdték kiüríteni a környéket, és hívták a tűzszerészeket. A lakóautó azonban felrobbant, még mielőtt a tűzszerészek a odaértek volna. A detonációban három ember megsebesült, a környéken több tucatnyi háznak betört az ablaka.

A robbanásban megrongálódott az AT&T amerikai távközlési vállalat telefonközpontja, ami fennakadásokat okozott a mobil-, valamint a vezetékes telefonszolgáltatásban Tennessee, Kentucky és Alabama államban is. A hatóságok arra gyanakodnak, hogy a telefonközpont lehetett a célpont, a polgármester is erre utalt. (MTI, Guardian)