Elakadt a tojása, műtétje után elpusztult Manukura, a pigmenthiányos kivi

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Madár létére igazi sztár volt Manukura, az új-zélandi kivi. 2011-es befogása óta plüssjátékokat, emléktárgyakat, képeskönyveket mintáztak róla, veszélyeztetett fajának reklámarcává vált. 

Ritka genetikai vonásai miatt nem barna, hanem fehér tollak borították a testét: a leucizmus az albinizmushoz hasonló pigmenthiányos állapot, de nincs hatással a látásra, és a szem színét sem változtatja pirossá. 

A Guardian cikke szerint Manukura december elején került kórházba, miután a gondozóinak feltűnt, hogy veszített a súlyából. Kiderült, hogy egy meg nem termékenyített tojás okozta a bajt, amit Manukura nem tudott kitojni, így műtéti úton kellett eltávolítani. A következő hetekben azonban tovább romlott Manukura állapota. Vasárnap délután közölték a halálhírét:

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!