Koronavírus-számok Magyarországon 03.02.
Elhunytak + 130 Σ 15 188
Kórházban + 392 Σ 6 071
Fertőzöttek + 2 764 Σ 435 689
Tesztek + 12 818 Σ 3 693 390
Oltottak + 36 430 Σ 721 677

Az állatvédők felmentést kapnak a kijárási tilalom alól szilveszter éjjel

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Szilveszter éjszakára felmentést kapnak a kijárási tilalom alól az állatvédők, hogy segíthessenek a bajba került kutyákon, jelentette be az állatvédelemért felelős miniszteri biztos kedden. Ovádi Péter miután kijárta a Belügyminisztériumnál, és a rendőrségnél a "könnyítést,"felhívta a figyelmet, hogy

az állatvédő is csak akkor lehet az utcán, ha bejelentés alapján befogást vagy elhelyezést kell biztosítania, az állatvédők egységes megítélése érdekében fontosnak tartja, hogy ezzel senki ne éljen vissza.

A járvány elleni védekezés miatt idén szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom. Ennek betartása miatt a kormány korlátozta a máskor amúgy engedélyezett tűzijáték árusítást és közterületi használatot. A hatályos kormányrendelet szerint konténerből nem, de boltból árulható ilyen termék, amit közterületen tilos, magánterületen viszont szabad használni. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint akár 150 ezer forinttal is büntethető az, aki a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat megszegi.