Az állatvédők felmentést kapnak a kijárási tilalom alól szilveszter éjjel

járvány
2020 december 29., 14:53

Szilveszter éjszakára felmentést kapnak a kijárási tilalom alól az állatvédők, hogy segíthessenek a bajba került kutyákon, jelentette be az állatvédelemért felelős miniszteri biztos kedden. Ovádi Péter miután kijárta a Belügyminisztériumnál, és a rendőrségnél a "könnyítést,"felhívta a figyelmet, hogy

az állatvédő is csak akkor lehet az utcán, ha bejelentés alapján befogást vagy elhelyezést kell biztosítania, az állatvédők egységes megítélése érdekében fontosnak tartja, hogy ezzel senki ne éljen vissza.

A járvány elleni védekezés miatt idén szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom. Ennek betartása miatt a kormány korlátozta a máskor amúgy engedélyezett tűzijáték árusítást és közterületi használatot. A hatályos kormányrendelet szerint konténerből nem, de boltból árulható ilyen termék, amit közterületen tilos, magánterületen viszont szabad használni.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint akár 150 ezer forinttal is büntethető az, aki a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat megszegi.