Három valkói férfi összeverte, fellógatta, lapátnyéllel ütötte, és karddal fenyegette egy ismerősét két éve karácsonykor

bűnügy
2020 december 29., 08:05

A Pest megyei rendőrök befejezték egy két éve, Valkón történt bűncselekmény nyomozását, és vádemelést javasolnak.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. december 25-én este három helyi férfi a településen gyalogló ismerősük elé hajtott autóval, majd kiszálltak, és a korábbi sérelmeik miatt a sértettet azonnal ütni-rúgni kezdték, ahol csak érték.

Ezután a kocsiba ültették, majd az egyikőjük házához tartozó melléképületébe vitték, ahol tovább verték a 22 éves férfit. Egy gerendára kötelet akasztottak, azt a sértett nyaka köré tekerték, miközben lapátnyéllel ütötték, és egy karddal fenyegették, a harmadik társuk pedig mindezt a mobiltelefonjával dokumentálta.

Amikor észrevették, hogy a férfi egyik lába eltörhetett, levágták a kötélről, betuszkolták a kocsiba, és a lakóhelye előtt az utcára tették. A férfi négykézláb be tudott mászni a házba, ahol segítséget kért, később feljelentést tett a rendőrségen. A sértett a bántalmazás következtében hámsérüléseket, koponyazúzódást, nyaki gerincrándulást, lábán szárkapocscsonttörést szenvedett.

A Pest megyei rendőrök még aznap elfogták és előállították a 36 éves N. Róbertet, a 19 éves R. Andrást és a 21 éves O. Attilát. Kihallgatták őket, mindhárman tagadták a bűncselekmény elkövetését, és panaszt tettek.

photo_camera Fotó: police.hu

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte a nyomozást, a keletkezett iratokat mindhárom gyanúsítottal szemben emberölés kísérletének és személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek. (police.hu)