Koronavírus-számok Magyarországon 03.01.
Elhunytak + 84 Σ 15 058
Kórházban + 197 Σ 5 679
Fertőzöttek + 4 326 Σ 432 925
Tesztek + 20 230 Σ 3 680 572
Oltottak + 7 565 Σ 685 247

Komáromi: Szijjártó helyében csöndben maradnék és nem veszélyeztetném több ezer embernek az életét

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Emberkísérlet az orosz vakcina magyarországi tesztelése Komáromi Zoltán háziorvos szerint. A Szputnyik V dokumentációja, tesztelési eredményei nem elérhetőek, mondta a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa az ATV Egyenes beszéd című műsorában, míg a Pfizer vagy a többi gyártóé bárki által hozzáférhetőek. 

Szijjártó Péter keddi állítása, miszerint orosz vakcinákkal van átoltva a magyar társadalom, Komáromi szerint egyszerűen nem igaz. 

„Nem voltak orosz vakcinák, szovjet vakcinák voltak, egész más volt az engedélyeztetési eljárás. És én a külügyminiszter helyében nagyon csöndben maradnék, nem veszélyeztetném több ezer embernek az életét. Tessék hagyni az egészségügyi hatóságokat dolgozni,”

mondta. Komáromi azt tanácsolta ehelyett a külügyminiszternek, hogy hozzon minél több vakcinát, mert ami eddig érkezett, azt mint az Európai Unió szállította.

Óriási blődség, és érthetetlen a háziorvos szerint, hogy az eddig beérkezett oltóanyag felét miért tették félre, és miért nem oltottak be minél több embert, hiszen a második oltás idejére már megérkezik az újabb, sokkal nagyobb szállítmány. Komáromi megdöbbentő kijelentéssel zárta a beszélgetést:

„Most este hatkor még megnéztem az emailt, egy sort nem kaptunk (háziorvosok), hogy mi mikor leszünk beoltva, hogy minket hogyan fognak igénybe venni ennek az oltásnak a lebonyolítására. Itt hatmillió embert kellene beoltani fél év alatt. Ezt 25 vagy 250 oltóponton nem lehet megcsinálni.”