Koronavírus-számok Magyarországon 9/21/2022
Elhunytak + 48 Σ 47 457
Kórházban + 92 Σ 923
Fertőzöttek + 12 307 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Komáromi: Szijjártó helyében csöndben maradnék és nem veszélyeztetném több ezer embernek az életét

2020 december 29., kedd 20:07

Emberkísérlet az orosz vakcina magyarországi tesztelése Komáromi Zoltán háziorvos szerint. A Szputnyik V dokumentációja, tesztelési eredményei nem elérhetőek, mondta a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa az ATV Egyenes beszéd című műsorában, míg a Pfizer vagy a többi gyártóé bárki által hozzáférhetőek.

Szijjártó Péter keddi állítása, miszerint orosz vakcinákkal van átoltva a magyar társadalom, Komáromi szerint egyszerűen nem igaz.

„Nem voltak orosz vakcinák, szovjet vakcinák voltak, egész más volt az engedélyeztetési eljárás. És én a külügyminiszter helyében nagyon csöndben maradnék, nem veszélyeztetném több ezer embernek az életét. Tessék hagyni az egészségügyi hatóságokat dolgozni,”

mondta. Komáromi azt tanácsolta ehelyett a külügyminiszternek, hogy hozzon minél több vakcinát, mert ami eddig érkezett, azt mint az Európai Unió szállította.

Óriási blődség, és érthetetlen a háziorvos szerint, hogy az eddig beérkezett oltóanyag felét miért tették félre, és miért nem oltottak be minél több embert, hiszen a második oltás idejére már megérkezik az újabb, sokkal nagyobb szállítmány. Komáromi megdöbbentő kijelentéssel zárta a beszélgetést:

„Most este hatkor még megnéztem az emailt, egy sort nem kaptunk (háziorvosok), hogy mi mikor leszünk beoltva, hogy minket hogyan fognak igénybe venni ennek az oltásnak a lebonyolítására. Itt hatmillió embert kellene beoltani fél év alatt. Ezt 25 vagy 250 oltóponton nem lehet megcsinálni.”