Koronavírus: 131 halott, napok óta újra növekszik a kórházban levő fertőzöttek száma

járvány
2020 december 29., 08:05

Az operatív törzs keddi jelentése szerint újabb 131 koronavírusos fertőzött ember halt meg Magyarországon. Ez a szám magasabb, mint az előző két napban volt, de továbbra is alacsonyabb az ünnepi időszakot megelőző hét 180 körüli napi átlagánál.

link Forrás

Viszonylag tartós csökkenés után ismét növekszik a kórházban levő fertőzöttek száma: majdnem 300-zal többen vannak, mint vasárnap. Ebben nincsenek benne a kórházban ápolt, covid-gyanús betegek, akikről nem közlik, mennyien vannak. (December 22-én több mint hétezer fertőzött beteg mellett még nagyjából ezren voltak kórházban, akik feltehetően koronavírusosak. Ezt azért tudjuk, mert aznap elmondták a kormányinfón.) A lélegeztetőn levők száma viszont tartósan csökken (444).

Az elmúlt két naphoz képest több, 902 új fertőzöttet azonosítottak, de ahogy az ünnepi időszakban végig, most is nagyon kevés új tesztet jelentettek (6190). Az így számolt pozitív tesztarány közel 15 százalék.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

A megyei adatok fertőzöttségi adataiból kiderül, hogy az elmúlt két hétben továbbra is Csongrádban azonosították a legtöbb covidost (488). Az elmúlt hétben minden megyében javult a helyzet a megelőző hét naphoz képest.

link Forrás